Werken met kinderen: ‘Ze halen het kind in mij naar boven’

Wendy de Vries (32) werkt als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf Meikever in Middelburg. Ze is opgeleid als onderwijsassistent, maar maakte bewust de stap naar de kinderopvang. Via een vriendin kwam ze in contact met Kinderopvang Walcheren (KOW). “Bij KOW is er volop ruimte voor eigen creativiteit. We kijken écht naar de kinderen en naar wat zij nodig hebben. Daar spelen we op in.”

Een fijne werkdag

“Kinderen zijn de toekomst”, zegt Wendy. “Ze zijn puur, open, spontaan en impulsief. Door met hen te werken, er voor hen te zijn en mee te gaan in hun wereld, komt het kind in mij naar boven. Ze houden me scherp en jong. Als er een kind naar me toe komt en me een knuffel geeft, dan voelt dat als een bevestiging dat ik op mijn plek zit. Of als een kind heel enthousiast tijdens het ophaalmoment tegen zijn ouders vertelt wat hij die dag gedaan heeft op de opvang, maakt dat me trots. Dan heb ik een fijne werkdag gehad.”

Zien, proeven en ervaren

“KOW is een grote organisatie, waar veel mogelijk is”, vertelt Wendy. “Er zijn volop groeimogelijkheden. Denk aan het volgen van diverse opleidingen en cursussen. Wat ik ook erg leuk vind, is dat je binnen KOW de mogelijkheid hebt om een kijkje in de keuken van een andere locatie te nemen. We werken allemaal volgens dezelfde basiswerkwijze, maar de invulling die we hieraan geven kan verschillend zijn. Het is ontzettend leerzaam en leuk om te zien, proeven en ervaren hoe het op een andere locatie eraan toegaat en in gesprek te gaan met de collega’s daar. Zo leren we ook van elkaar.”

Blijven ontdekken

Wendy: “Kinderen ontdekken bij KOW iedere dag wel iets nieuws. Maar dat geldt ook voor mij. Ik vind het belangrijk om me te blijven verdiepen in de belevingswereld van de kinderen. Hoe ik dat doe? Door vragen te stellen en mee te doen met hun spel, maar ook door juist even rustig op de bank in een hoek te gaan zitten. Kijken en observeren, letterlijk zien wat de kinderen aan het doen zijn. Hoe spelen ze? Wat zien en ervaren ze? Als ik naar de kinderen kijk, zie ik hoe zij dingen beleven en ontdekken. En zo ontdek ik zelf ook weer. Voor mij is het werken met kinderen het leukste dat er is. Kom het ook ervaren!”

Stel je vraag
1
Wil je meer info over een vacature?
Hoi,
Mijn naam is Charmey en ik ben recruiter bij KOW. Heb jij een vraag over een vacature of wil je solliciteren?