Ondersteunend werk in de kinderopvang: ‘Ik ontdek nog iedere dag’

Helma Sturm (52) werkt sinds 2017 als administratief medewerker Financiën bij Kinderopvang Walcheren (KOW). Dit doet ze vanuit het Centraal Kantoor in Middelburg, maar ook weleens vanaf een andere locatie. Een leuke en afwisselende baan, waar ze iedere dag veel plezier in heeft.

Veel verschillende werkzaamheden

“Ik werk nauwkeurig”, zegt Helma. “Deze eigenschap komt goed van pas in mijn functie. Daarin richt ik me vooral op de crediteurenadministratie. Maar ook heb ik regelmatig contact met ouders, als ze bijvoorbeeld bellen met vragen over de factuur of kinderopvangtoeslag. Tijdens vakanties vervang ik mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en schoonmaak. Daarnaast ondersteun ik de receptie met de binnenkomende telefoontjes. Ook komen er af en toe pedagogisch medewerkers naar kantoor, met bijvoorbeeld vragen over bonnen. Zo leer ik hen ook kennen. Dat maakt mijn werk divers en leuk.”

Kansen grijpen

De slogan van KOW is ‘Zoveel te ontdekken’. “Ik ben al ruim vier jaar lang KOW aan het ontdekken”, lacht Helma. “Bijvoorbeeld qua administratieve processen. Zo ben ik zelf ook schoonmaakcoördinator geweest. Toen ik daarmee stopte, kreeg ik de ruimte om meer te leren over het debiteurenproces en het bijbehorende systeem. KOW heeft me kansen gegeven om te groeien in verschillende functies en werkzaamheden. Door deze met beide handen aan te grijpen, nieuwe werkzaamheden op te pakken en vragen te stellen aan collega’s, blijf ik leren en ontdekken.”

Van klant naar werknemer

Helma staat volledig achter KOW als organisatie, vertelt ze: “Dat kinderen goed en liefdevol opgevangen worden, zodat ouders bijvoorbeeld kunnen werken, spreekt mij erg aan. Mijn zoon heeft vroeger op het kinderdagverblijf Kleine Beer gezeten. Eerst bracht ik mijn eigen kind naar de opvang en nu werk ik er. Dat vind ik best bijzonder.” Daarnaast komt Helma ook weleens op de locaties zelf. “Bijvoorbeeld als ik als tweede volwassene meehelp met het vierogenbeleid. Zo ben ik laatst bij ’t Paalhoofd en Kleine Beer geweest. Ik werk dan aan mijn eigen taken, maar hoor en zie wat er op de locatie gebeurt. Het brengt me dichterbij de kinderen én ik leer de pedagogisch medewerkers kennen. Als ik de kinderen dan lekker zie spelen… Ja, dan word ik blij!”

Stel je vraag
1
Wil je meer info over een vacature?
Hoi,
Mijn naam is Charmey en ik ben recruiter bij KOW. Heb jij een vraag over een vacature of wil je solliciteren?