Selecteer een pagina

Gastouders

Lever je graag een professionele bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen? En hou je ervan om zelfstandig te werken? Dan is een carrière als gastouder wellicht iets voor jou. Volgens ons is dit de leukste baan thuis!

Als gastouder vang je kinderen op in je eigen huis. Je geniet ervan om de kinderen te helpen ontwikkelen en ze te laten spelen. En je geeft kinderen en ouders het gevoel welkom bij jou te zijn. Als gastouder werk je onder begeleiding en samen met het gastouderbureau. Toch heb je een grote mate van zelfstandigheid. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf op welke dagen en tijden je wilt werken. Het is wel van belang dat je ten minste drie dagen per week beschikbaar bent.

Voorwaarden om gastouder te worden

Als je gastouder wilt worden, dien je aan landelijk vastgestelde voorwaarden te voldoen. Alleen dan kun je opgenomen worden in het Landelijk Register Kinderopvang. Pas als je in dit register staat, kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen. Belangrijke voorwaarden zijn:

  • Minimaal MBO 2 Helpende Zorg en Welzijn. Bekijk een compleet overzicht van geldige diploma’s.
  • EHBO-certificaat volgens de eindtermen van het Oranje Kruis, Nedcert of Nikta.
  • Verklaring Omtrent het Gedrag van jou en je huisgenoten boven de 18 jaar.
  • Geldig legitimatiebewijs.

Verder is het van belang dat je achter de missie en pedagogische doelstellingen van Kinderopvang Walcheren staat. Daarnaast moet je bereid zijn om themabijeenkomsten, cursussen en trainingen te volgen. Wil je graag gastouder worden, maar heb je niet de juiste opleiding? KOW biedt geschikte kandidaten een tegemoetkoming in de studiekosten. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie over de opleiding die wij adviseren vind je hier.

Voordelen voor KOW-gastouders

Het geeft je veel voordelen als je ervoor kiest om gastouder te worden via KOW. We zetten ze op een rij:

R

Mogelijkheid om vanuit huis met liefde en plezier kinderen op te vangen.

R

Eigen verdiensten kunnen oplopen tot € 3.000 bruto per maand, afhankelijk van inzet. Door de lage bureaukosten die KOW berekent aan ouders kun je zelf een aantrekkelijke uurprijs vaststellen.

R

Educatie en begeleiding van het gastouderbureau van KOW.

R

KOW regelt alles rond de aanvraag in LRK, ook bij verhuizing.

R

Ondersteuning bij bemiddeling van klanten.

R

Gratis debiteurenbeheer als ouders de facturen niet op tijd betalen.

R

Jaaropgaaf voor gastouders en hun ouders.

R

Geregistreerd bij SBB, waardoor stageplaatsen mogelijk zijn bij gastouders.

R

Bij ziekte of vakantie biedt KOW de ouder tegen een laag tarief vervangende opvang aan. KOW regelt de administratie en de betaling hiervan.

Exclusief voor KOW

R

Ondersteuning bij klantenwerving: gratis promotie op onze website en een bordje naast de deur met de tekst ‘erkend gastouder’.

R

Gratis EHBO herhaling eenmaal per jaar.

R

Mogelijkheid tot video interactie begeleiding.

R

Lidmaatschap van de personeelsvereniging van KOW.

R

Gratis thema- en informatiebijeenkomsten.

R

Inspraak in de werkwijze van het gastouderbureau d.m.v. de gastouderraad.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe gastouders die met liefde en aandacht voor kinderen willen zorgen en bij wie professionaliteit hoog in het vaandel staat.”

Suzanne Appelman, medewerker gastouderbureau

Meer informatie

Wil je graag weten wat KOW je te bieden heeft? Neem gerust contact op met het gastouderbureau van KOW via gastouderopvang@skow.nl of 0118 – 61 45 32. Meer informatie over gastouderopvang vind je in de praktische handleiding Gastouderopvang.

Meld je aan als gastouder bij KOW!

We maken graag kennis met je. Als we jouw aanvraag binnen hebben, nemen we spoedig contact met je op.