Binnen één jaar je diploma én gegarandeerd een baan

Werken en leren tegelijk: “Ik volg nu voetbalwedstrijden om mee te praten met de voetbalfans op de BSO”

Lisette van Baars volgt momenteel ons één-jarig BBL traject. Dat betekent dat ze werkt en leert tegelijk. Sinds september is ze iedere donderdag en vrijdag is te vinden bij peutergroep en BSO Schatduikers in Oost-Souburg. In de zomer van 2023 heeft ze als het goed is haar diploma op zak en kan ze gelijk aan de slag!

“Werken met kinderen is volledig nieuw voor mij”, steekt Lisette van wal. “Ik ben 22 jaar werkzaam geweest in de culturele sector. Ik had mijn eigen restauratieatelier in Amsterdam waar ik als zelfstandig houtrestaurator aan opdrachten werkte. Daarnaast was ik in dienst bij het Stedelijk Museum Amsterdam als coördinerend restaurator Toegepaste Kunst & Vormgeving waarbij ik vooral betrokken was bij de tentoonstellingen. Mijn man en ik leefden jarenlang op twee plekken”, lacht ze. “We hadden een huis in Amsterdam en in Zeeuws-Vlaanderen. Bijna tien jaar hebben we heen en weer gereisd. Vorig jaar besloten we de Randstad definitief achter ons laten. We wonen sindsdien fulltime op onze boerderij vlakbij Axel met onze Ierse Terriër.”

Van zelfstandig houtrestaurator naar werken op de peutergroep

“Na ruim 20 jaar als restaurator te hebben gewerkt, voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws en was ik op zoek naar een zinvol vervolg van mijn werkzame leven. Omdat ik altijd al graag met kinderen omging, besloot ik de mogelijkheden in de kinderopvang te verkennen. Na wat snuffelstages en gesprekken kon ik als BBL’er aan de slag bij KOW. Daar ben ik nog iedere dag blij mee. Ook mijn man zegt dat hij me nog nooit zo gelukkig heeft zien thuiskomen na een werkdag”, vertelt Lisette enthousiast. “Werken met kinderen is inspirerend en zingevend. Naast veiligheid en structuur, wil ik de kinderen aandacht voor elkaar bijbrengen. Ook wil ik ze kennis laten maken met kunst en natuur. Ik vind het belangrijk om me in de kinderen te verdiepen. Zo ben ik geen voetbalfanaat, maar volg ik nu bepaalde wedstrijden zodat ik kan meepraten met de voetbalfans op de BSO, haha!”

De werkweek van Lisette

“Iedere woensdag hebben we 4 uur les op het centraal kantoor van KOW. Daarnaast werk ik iedere donderdag- en vrijdagochtend op de peutergroep en ’s middags op de BSO. Een leuke afwisseling! Naast deze 20 uur, doe ik nog zo’n 15 á 20 uur per week zelfstudie. Het is dus best een pittige opleiding, maar je kunt veel tijd zelf indelen. Via Whatsapp heb ik veel contact met mijn studiegenoten, dat is heel fijn. Zo kunnen we kort schakelen en elkaar helpen als we tegen iets aanlopen. In onze groep zitten allerlei leeftijden, van net 21 tot begin 60. Omscholen en je hart volgen kan echt op elke leeftijd!”

Aan de slag

“Mijn hart ligt bij de BSO. Momenteel sta ik op een BSO groep van kinderen van 6 jaar en ouder en dat bevalt heel goed. Je kunt zoveel leuke activiteiten met ze ondernemen. Natuurlijk moet er wel eens een brandje worden geblust, maar het is mooi om ze daarbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door te vragen hoe ze het met elkaar kunnen oplossen.  Na mijn diploma hoop ik op een BSO aan de slag te gaan. De overstap naar de kinderopvang voelt als een hele goede stap in mijn leven.”

Stel je vraag
1
Wil je meer info over een vacature?
Hoi,
Mijn naam is Charmey en ik ben recruiter bij KOW. Heb jij een vraag over een vacature of wil je solliciteren?