Werken in de kinderopvang: “Het is de leukste baan ter wereld!”

Corine van den Broeke (55) is pedagogisch medewerker bij buitenschoolse opvang (BSO) Pien in Koudekerke. Corine was 23 jaar toen ze in dienst kwam bij Kinderopvang Walcheren (KOW). “Dat is meer dan 30 jaar geleden. De jaren zijn voorbij gevlogen. Ik heb altijd met veel plezier bij KOW gewerkt. En dat doe ik nog steeds!”

Plezier in je werk

Corine startte haar loopbaan bij KOW op verschillende kinderdagverblijven. Zo bouwde ze een schat aan ervaring op. Inmiddels werkt ze al heel wat jaren op de BSO. “Plezier hebben in je werk is ontzettend belangrijk”, zegt Corine. “KOW heeft altijd met me meegedacht. Het is een betrouwbare en attente werkgever, waar veel mogelijk is. KOW geeft je de gelegenheid om mee te praten over allerlei onderwerpen. Ook worden er diverse opleidingen en cursussen aangeboden. Zo blijf ik mijn kennis opfrissen.”

Samen rappen

Elke dag op de groep is anders. Corine: “Natuurlijk bieden we allerlei leuke en leerzame activiteiten aan, maar ik vind het ook belangrijk dat de kinderen zelf inbreng hebben. Dat er ruimte is voor spontaniteit, we ideeën oppikken en daar mee aan de slag gaan. Zoals laatst, toen een meisje vertelde dat ze thuis met haar ouders aan het rappen was. Ik heb toen een papier opgehangen op de muur en vroeg de groep mee te helpen met het maken van een leuke rap. Het resultaat: de hele week stonden de kinderen bij de muur om nieuwe rijmwoorden te verzinnen. Zo ontstond er een toffe rap. En ik? Ik ben eigenlijk helemaal niet van het rappen, maar stond nu enthousiast mee te doen! Dat was voor mij echt een succesmomentje.”

Blijven verwonderen

“Met kinderen werken vind ik genieten”, vertelt Corine stralend. “Een kind staat zo open en onbevangen in de wereld. Door met hen te werken, blijf ik me verwonderen over alles wat ik zie, hoor en doe. Daarnaast kan ik, door mijn levenservaring en kennis, de kinderen ook helpen om met de uitdagingen die zij tegenkomen om te gaan. Ik vind het belangrijk en waardevol om ze dat mee te geven. Ons vak is erg veelzijdig. We luisteren en kijken naar de kinderen, dagen ze uit, voegen prikkels toe of nemen juist prikkels weg en stellen vragen. Dat maakt het voor mij een mooi beroep.”

Stel je vraag
1
Wil je meer info over een vacature?
Hoi,
Mijn naam is Charmey en ik ben recruiter bij KOW. Heb jij een vraag over een vacature of wil je solliciteren?