Selecteer een pagina

Werken in de kinderopvang met een andere achtergrond? Doen!

Dat je met allerlei opleidingen in de kinderopvang kan werken, bewijst Dennis Jobse (28). Dennis studeerde Sportkunde en kwam drie jaar geleden via via in contact met Kinderopvang Walcheren. Zijn sportachtergrond zet hij graag in bij het organiseren van allerlei activiteiten voor de kinderen. En dat vinden ze geweldig! Dennis, locatiecoördinator bij onze locatie Strandjutters, vertelt over zijn werkervaring bij KOW.

Leren en ontwikkelen bij KOW

“Tijdens mijn opleiding organiseerde ik tijdens stages diverse activiteiten voor kinderen”, vertelt Dennis. “Ook bij mijn voetbalclub deed ik dat. Ik merkte dat ik daar energie van kreeg. Een oud-klasgenoot werkte bij KOW. Via hem kwam ik met de organisatie in contact.” Dennis startte als pedagogisch medewerker en groeide door naar locatiecoördinator. Via KOW volgde hij de PEP-opleiding bij Scalda: Pedagogisch Educatief Professional. “Bij Strandjutters werk ik mee op de peutergroep en de buitenschoolse opvang (BSO). Daarnaast heb ik extra uren om locatiegerichte taken uit te voeren. Een leuke afwisseling. Bij KOW staat niet alleen de ontwikkeling van de kinderen voorop, maar ook medewerkers worden gestimuleerd om te blijven leren en ontwikkelen. KOW luistert naar haar medewerkers. Jouw mening telt. Het is een professionele organisatie waar veel mogelijk is. Dat vind ik erg belangrijk én krachtig.”

Zoveel te ontdekken

“Wij stimuleren niet alleen nieuwe ontdekkingen bij kinderen, maar ook ikzelf ontdek regelmatig nog iets nieuws door de kinderen”, zegt Dennis. “Met hun creatieve ideeën, inzichten, uitspraken en vragen, nemen ze mij mee in hun belevingswereld. Kinderen zijn puur en eerlijk. Ze zeggen wat ze vinden en zijn altijd anders. Geen werkdag is daarom hetzelfde. Het is mooi om samen met mijn collega’s iedere dag weer doelgericht bij te dragen aan hun ontwikkeling.”

Mannelijke energie

Nog altijd werken er veel meer vrouwen dan mannen in de kinderopvang. Maar juist mannen zijn ook ontzettend waardevol! Dennis: “Ik denk dat een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke pedagogisch medewerkers belangrijk is. Kinderen hebben dat nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een man- en vrouwfiguur op de groep, maar ook in het aanbieden van activiteiten. Mijn kracht is dat ik vaak met de kinderen naar buiten ga voor sport en spel. Zo organiseerden we in de vakantie op de BSO’s de ‘KOW Spelen’ en gaven we allerlei sportworkshops. De kinderen waren super enthousiast.”

Dus heb jij een andere achtergrond, maar ben je nieuwsgierig naar het werken in de kinderopvang? Doe de diplomacheck en solliciteer. Bij KOW zijn er allerlei mogelijkheden!