Blijven leren, groeien en ontdekken: “KOW ziet en hoort de medewerker”

Zuhal Tamambay-Coban (36) werkt sinds 2007 bij Kinderopvang Walcheren (KOW). Ze combineert haar werk als pedagogisch medewerker op de peutergroep Zeehelden met haar nieuwe functie als VE-coach op de peutergroep Windorgel. Zuhal: “Binnen KOW heb ik veel kansen gekregen: werken op een andere locatie, in een andere functie, meer of minder uur beschikbaar zijn… noem maar op. Er is veel mogelijk.”

Een flexibele werkgever

“Mijn werk is mijn passie geworden”, vertelt Zuhal. “Ik ben bij KOW begonnen als invalkracht. Een leerzame periode, waarin ik breed kennismaakte met de kinderopvang. Ik mocht op allerlei locaties kijken en sfeer proeven. Daarna werkte ik op een vaste locatie, waar ik uitgroeide tot senior pedagogisch medewerker. Op den duur werd ik moeder, waardoor ik het privé drukker kreeg. Ik besloot toen parttime te gaan werken. Ook had ik de wens om mijn hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening af te maken. Ik heb me altijd gesteund gevoeld door KOW. Het is een flexibele werkgever. Door je behoeftes en wensen aan te geven, deze goed af te stemmen en open te staan voor vernieuwingen, creëer je veel mogelijkheden.”

Samen een nieuwe functie vormgeven

Sinds kort is Zuhal samen met elf andere medewerkers gestart als VE-coach. “Wij zijn er speciaal voor de peuters met een indicatie voor voor- en vroegschoolse educatie”, legt Zuhal uit. “Ik werk gewoon mee op de peutergroep, maar heb extra uur beschikbaar om kinderen te begeleiden. Bijvoorbeeld kinderen die een ontwikkelingsachterstand hebben. Dit doe ik samen met de pedagogisch medewerkers op de groep. Deze nieuwe functie hebben we met diverse medewerkers en managers mogen vormgeven. Ik vind het mooi dat we samen hebben meegedacht over deze invulling en ik ben blij met deze nieuwe uitdaging!”

Een goede start

Hoe omschrijft Zuhal haar werk bij KOW? “Verrassend!” zegt Zuhal direct. “Geen dag is hetzelfde. Ook ben ik me ervan bewust dat we iedere dag het kostbaarste bezit van een ouder verwelkomen. We geven en ontvangen liefde en bieden de kinderen structuur en veiligheid. Werken met kinderen geeft mij voldoening. Ik zie ze spelen, ontdekken en groeien. Het is belangrijk en fantastisch werk.”

Stel je vraag
1
Wil je meer info over een vacature?
Hoi,
Mijn naam is Charmey en ik ben recruiter bij KOW. Heb jij een vraag over een vacature of wil je solliciteren?